Meny

Energibransjen – en spennende bransje for innovatører

Innovasjon trengs i alle bransjer og deler av samfunnet. Men om man kan velge på øverste hylle: Hvor er det ekstra spennende å jobbe med innovasjonsfaget?

Professor Sjur Dagestad er rask med å løfte frem energibransjen. Utvikling av moderne og stadig «smartere» samfunn er helt avhengig av energi og telekommunikasjon. Det kan sammenlignes med selve nervesystemet til landet vårt.

Hvis nervesystemet svikter mister vi kontrollen. Bransjen leverer produkter og tjenester som er viktige for opprettholdelsen av det livet vi lever i dag. Sjur mener løsningene faktisk er mye viktigere enn bransjen selv er klar over. Med større bevissthet på dette ville både leverandør og kunde verdsatt tjenestene mer og sløst mindre. Vi ville unngått å forlate huset fullt opplyst og ha varme oppkjørsler hele vinteren.

Om Sjur var ung ingeniør i dag er dette en bransje han gjerne hadde hoppet på. Utviklingen eller «toget», om du vil, ruller i passe fart. Innovasjonstempoet er ikke høyere enn at det er mulig å henge med og prege utviklingen. Energibransjen er en sektor der mye fortsatt er ugjort.

Innoco samarbeider med flere av aktørene innen energi og bredbånd de siste 13 årene. Ole Johnny Rugset i NEAS kan fortelle om en spennende brytning mellom markedstenkning og forvaltningskultur.

Framtiden banker på døren til NEAS, og nå trenger vi endringsagenter i selskapet bekrefter han. «Vi trenger mennesker som kan utfordre og bringe inn nye impulser og skape nye løsninger og arbeidsprosesser. NEAS skal bli mer utadvendte og nysgjerrig, også på andre miljøer og samarbeidspartnere.

Med god forankring hos eiere og ledelse og flere endringsagenter om bord er NEAS godt rustet til å gripe nye behov og muligheter og jobbe målrettet med innovasjon og fornyelse. I disse dager har NEAS flere stillinger utlyst på Finn.no. Kanskje verdt å ta en titt?

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *
Legg igjen kommentar